Ελκώδης κολίτιδα και νόσος του Crohn: Οι παρεμβάσεις στη διάθεση μειώνουν τη φλεγμονή

Οι παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη διάθεση μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής σε άτομα με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου κατά 18%, σε σύγκριση με την απουσία παρέμβασης στη διάθεση.

Αυτό διαπιστώνει έρευνα του King’s College του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «eBiomedicine».

Οι ερευνητές επανεξέτασαν και ανέλυσαν δεδομένα από 28 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές με πάνω από 1.700 συμμετέχοντες για να διαπιστώσουν αν οι παρεμβάσεις που στοχεύουν σε αποτελέσματα της διάθεσης επηρεάζουν τα επίπεδα φλεγμονής σε άτομα με ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας.

Διαπιστώθηκε ότι οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της διάθεσης, μεταξύ των οποίων η ψυχολογική θεραπεία, τα αντικαταθλιπτικά και η άσκηση, σχετίζονται με σημαντική μείωση των επιπέδων των βιοδεικτών φλεγμονής. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν μια εναλλακτική θεραπεία για τις νόσους αυτές, τόσο αποτελεσματική όσο και χαμηλού κόστους.

Οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου είναι χρόνιες αυτοάνοσες παθήσεις που επηρεάζουν πάνω από 500.000 άτομα στη Βρετανία και προκαλούν φλεγμονή του πεπτικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κοιλιακό άλγος, διάρροια και κόπωση, αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: