Το σημάδι στους αστραγάλους που πρέπει να σας οδηγήσει αμέσως σε γιατρό – Μπορεί να έχετε καρδιακή ανεπάρκεια

Η καρδιά είναι ένα απίστευτα σημαντικό όργανο, που χρειάζεται για να μας κρατήσει ζωντανούς. Επομένως, εάν παρατηρήσετε αυτό το σημάδι στους αστραγάλους, φροντίστε να ζητήσετε αμέσως τη βοήθεια ενός ειδικού.
Το ζωτικό όργανο είναι υπεύθυνο για την άντληση αίματος σε όλο το σώμα. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο να είναι σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, καθώς χωρίς αυτό, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι μοιραίες.

Το NHS έχει παραθέσει τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο στήθος, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως στηθάγχη. Ωστόσο, υπάρχει μια πληθώρα άλλων λιγότερο γνωστών χαρακτηριστικών τα οποία, αν τα γνωρίζουμε, θα μπορούσαν ενδεχομένως να σώσουν τη ζωή μας. Ένα τέτοιο είναι και οι πρησμένοι αστράγαλοι.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε στους αστραγάλους
Ο καθηγητής Ντέιβιντ Νιούμπι, από το Κέντρο Έρευνας Αριστείας του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, προειδοποίησε:

«Αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί, ειδικά εάν οι αστράγαλοι πρηστούν και γίνουν πολύ μεγάλοι, καθώς μπορεί να είναι δείκτης καρδιακής ανεπάρκειας. Ωστόσο, είναι επίσης κάτι πολύ συχνό και έχει πολλές άλλες αιτίες. Θα μπορούσε εξίσου εύκολα να οφείλεται σε φάρμακα που παίρνετε -για παράδειγμα, η φαρμακευτική αγωγή για την αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο των αστραγάλων».

Εάν παρατηρήσετε ότι έχετε πρησμένους αστραγάλους ή πρήξιμο σε άλλες περιοχές, το οποίο είναι γνωστό ως οίδημα, ο Δρ. Νιούμπι συνιστά να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

«Το οίδημα εμφανίζεται όταν μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στο σώμα, γνωστά και ως τριχοειδή, διαρρέουν υγρό. Το υγρό συσσωρεύεται σε κοντινούς ιστούς. Η διαρροή οδηγεί σε πρήξιμο», διευκρινίζει η Mayo Clinic.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας, το οίδημα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, όχι μόνο στους αστραγάλους.

«Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια αναγκάζει έναν ή και τους δύο κάτω θαλάμους της καρδιάς να σταματήσουν να αντλούν καλά αίμα. Ως αποτέλεσμα, το αίμα μπορεί να επανέλθει στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια, προκαλώντας οίδημα», εξηγεί περαιτέρω η Mayo Clinic και συνεχίζει:

«Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα στην περιοχή του στομάχου. Αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να προκαλέσει τη συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες. Γνωστό ως πνευμονικό οίδημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Νιούμπι, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το πρήξιμο σε διάφορα μέρη του σώματος μπορεί να προκληθούν από το παρατεταμένο κάθισμα σε συγκεκριμένη στάση, την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλμυρού φαγητού, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και την εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, είναι επίσης παρενέργεια των φαρμάκων που θεραπεύουν την αρτηριακή πίεση, των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, των στεροειδών και του διαβήτη.

8 άλλα συμπτώματα καρδιακής νόσου
Άλλα συμπτώματα της καρδιακής νόσου περιλαμβάνουν:

Πόνο στο στήθος
Αίσθημα ιδρώτα
Πόνο στο χέρι, στα πόδια, στο σαγόνι ή στην πλάτη
Εφίδρωση
Πόνο στο στομάχι
Αίσθηση πνιγμού
Εξαιρετική κούραση
Ακανόνιστος καρδιακό παλμό

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: