Σημάδια προβλήματος στα νεφρά

Τα νεφρά εργάζονται σκληρά καθημερινά για να καθαρίζουν τον οργανισμό μας από τοξίνες. Ποια είναι τα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά;

Τα νεφρά έχουν τον ρόλο να καθαρίζουν το αίμα μας με το να φιλτράρουν τοξίνες και απόβλητα, τα οποία αποβάλλουμε μετά μέσω των ούρων. Όταν τα νεφρά μας δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να συσσωρευτούν τοξίνες στον οργανισμό. Ποια είναι τα σημάδια αυτών των προβλημάτων στα νεφρά;

Συνεχής κούραση
Είναι από τα πιο συχνά συμπτώματα. Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, αδύναμοι ή να έχετε δυσκολία στην συγκέντρωση. Τα νεφρά παράγουν μια ορμόνη που λέει στον οργανισμό μας να φτιάξει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο σε όλα τα όργανα του σώματος. Λιγότερα ερυθρά αιμοσφαίρια σημαίνει λιγότερο οξυγόνο στα όργανα, άρα και περισσότερη κούραση.

Προβλήματα στην αναπνοή
Όταν πάσχετε από νεφροπάθεια, τα όργανά σας δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες της ορμόνης ερυθροποιητίνης. Αυτή η ορμόνη ‘’λέει’’ στον οργανισμό μας να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, που όπως είπαμε πιο πάνω σχετίζονται με τη λειτουργία των νεφρών. Ακόμα ένα σημάδι αυτού είναι να σας κόβεται συχνά η αναπνοή.

Κράμπες στους μυς
Οι συχνές κράμπες στα πόδια αλλά και αλλού στο σώμα είναι συχνό σημάδι κακής λειτουργίας των νεφρών. Μπορεί να συμβεί λόγω ανισορροπίας στα επίπεδα νατρίου, ασβεστίου, καλίου και άλλων ηλεκτρολυτών.

Κακός ύπνος
Έχει φανεί μέσα από μελέτες ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της άπνοιας ύπνου και της χρόνιας νεφροπάθειας, η οποία αν αφεθεί ανεξέλεγκτη μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η άπνοια ύπνου στερεί από τον οργανισμό μας οξυγόνο.

Φαγούρα
Αυτό συμβαίνει αν τα νεφρά σας δεν αποβάλλουν αρκετές τοξίνες. Η συσσώρευσή τους μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα και εξανθήματα στο σώμα.

Πρησμένο πρόσωπο και πόδια
Όταν τα νεφρά σας δεν μπορούν να αποβάλουν το νάτριο ικανοποιητικά (ή αν τρώμε μεγάλες ποσότητες αλατιού συνεχώς), προκαλείται συσσώρευση υγρών στο σώμα. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εμφανές στο πρόσωπο και στα πόδια.

Μειωμένη όρεξη
Η νεφροπάθεια μπορεί να προκαλέσει ναυτία ή εμετό και να αναστατώσει το στομάχι σας. Αυτό μπορεί να μειώσει την όρεξή σας για φαγητό, με αποτέλεσμα να χάσετε βάρος ακόμα και αν δεν το θέλετε.

Κακοσμία στην αναπνοή
Όταν τα νεφρά μας δεν φιλτράρουν επαρκώς τα απόβλητα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται ουραιμία, που με τη σειρά της προκαλεί κακή μυρωδιά στη στοματική σας κοιλότητα. Οι τοξίνες στο αίμα, επίσης, μπορεί να κάνουν το φαγητό σας να έχει μεταλλική γεύση.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: