Οι Βρυχυθμοί του “Κινέζικου Δράκου” στον Χρόνο αυτό είναι και το Προοίμιο της “Τελικής Αναμέτρησης”; (Νίκος Σίμος)

Το θερμό 2024 ξεκίνησε με το μέτωπο της “άλλοτε” Δύσης και της Ευρασίας να βρίσκεται σε απόλυτα συγκρουσιακή ανάπτυξη. Η σύγκρουση θα γίνει ακόμη πιο οξεία, με την ηγεμονικη δύναμη του “νέου αγγλοσαξονισμού” (ΗΠΑ) και τους δορυφόρους της – Ευρώπη και Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία – κόντρα στην ολοκλήρωση της Ευρασίας, που εκπροσωπείται από τους BRICS, τον αραβικό κόσμο και τον Παγκόσμιο Νότο που ενσωματώνεται στην νέα γεωπολιτική και γεωοικονομική συμμαχία του 21ου αιώνα
Στις Ρωσικές “σχολές σκέψης” η άποψη του Σεργκέι Καραγκάνοφ λειτουργεί καταλυτικά για τον μελλοντικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό σχεδιασμό της Ρωσικής υπερδύναμης
Ο Καραγκάνοφ έχει επάλληλα υποστηρίξει :
«Δεν πρέπει να αρνηθούμε τις ευρωπαϊκές μας ρίζες. Πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με προσοχή. Εξάλλου, η Ευρώπη μας έχει δώσει πολλά. Αλλά η Ρωσία πρέπει να προχωρήσει. Και προς τα εμπρός δεν σημαίνει προς τη Δύση, αλλά προς την Ανατολή και το Νότο. Εκεί βρίσκεται το μέλλον της ανθρωπότητας»
Δεν θα επαναλάβω τι, προ δεκαετίας, έχω εκτιμήσει πολιτικά – μακροπολιτική λέγεται αυτό και στην ημεδαπή αποικία η λέξη είναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ από την εγγυημένη απελευθέρωσή της πριν δύο αιώνες ως τις μέρες μας, όπου βιώνουμε την απίστευτη παρακμή ακόμα και της στοιχειώδους έννοιας της κυβερνητικής διαχείρισης, πολλώ μάλλον της πολιτικής.
Σημασία έχει ότι ο νέος καπιταλιστικός κύκλος ανοίγει με οδύνες όπως άνοιξε και ο προηγούμενος αντίστοιχος κύκλος και είναι άγνωστο, τουλάχιστον ακόμα, αν θα έχει το ανάλογο ή εξ ίσου τραγικό κλείσιμο με αυτόν που αποκαλώ “πρώτο κύκλο του παγκόσμιου καπιταλισμού” με τον οποίο πορεύτηκε η ανθρωπότητα για σχεδόν τρεις αιώνες
Το νεοφεουδαρχικό εγχείρημα της παγκοσμιοποίησης αποτελεί την τραγικότερη καπιταλιστική εξέλιξη και ταυτόχρονα κορυφαία καπιταλιστική οπισθοδρόμηση στις εποχές της Φεουδαρχίας!
Η κατίσχυση της οικονομίας του χρηματιστικού τζόγου, με τις φαινόμενες αξίες που παρήγαγε και το πληθωριστικό χρήμα, χωρίς αντίκρυσμα παραγωγικής βάσης που να το δικαιολογεί, δημιούργησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια φούσκα τρισεκατομμυριων δολαρίων, οδηγώντας το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα στην παρακμή που του αξίζει, αφού αυτό ισχυροποιήθηκε δυσθεώρητα μόνο μετά από την συμφωνία της αυθαιρεσίας, που ήταν η κατάργηση του κανόνα του χρυσού και που συγκρατουσε την νεοαγγλοσαξονική αποικιοκρατική μανία σε κάποια απόσταση από την καλπάζουσα ιμπεριαλιστική της φρενίτιδα που επέδειξε στα χρόνια του “θριάμβου” της παγκοσμιοποίησης.
Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις ΗΠΑ καθώς συνεχώς βρίσκονται υπό το φάσμα της χρεωκοπίας που με την “ασυλία” της μεγάλης δύναμης αποφεύγει, ανεβάζοντας διαρκώς το “ταβάνι” του δυσθεώρητου χρέους και υποθηκεύοντας οριστικά με τον τρόπο αυτό οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια ανάκαμψης
Η συνεχής παρέμβαση των διαβόητων «δομικών αντιφάσεων» μεταξύ της Κίνας και ΗΠΑ – όπως σημειώνει και ο εύστοχος παντα αρθρογράφος και αναλυτής Pepe Escobar – πιστεύω ότι δημιουργεί το έδαφος πάνω στο οποίο, η κακιστοκρατία των δυστοπιστών που θέλουν να οδηγήσουν το μέλλον του πλανήτη, “χτίζει” τις οξύνσεις που οδηγούν στον δρομο της διαρκούς γεωπολιτικής και γεωοικονομικής κρίσης τον πλανήτη μέχρι την επιδιωκομενη απ’ αυτούς
“τελικη αναμέτρηση”.
Ταυτόχρονα, η τρεκλίζουσα παγκόσμια οικονομική δύναμη των ΗΠΑ πρόκειται να δεχθεί ένα πολύ σκληρό πλήγμα, καθώς η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας που οδηγεί τις χώρες BRICS 10 αρχίζει να προσφέρει πολλές και αρκετά βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις στον Παγκόσμιο Νότο που προσδοκά λύσεις στην πολυπόθητη ανάπτυξη του μακριά από την αγγλοσαξονική αποικιοκρατία που τον χρησιμοποίησε και τον “εθαψε” κοινωνικοοικονομικά για αιώνες!
Το μέτωπο ΗΠΑ – Κίνας άνοιξε δυστοπικά ενεργούμενος Biden και θα το συνεχίσει ο Κινεζόφοβος Trump που αμετροεπώς πιστεύει ότι η Ιστορία μπορεί να οπισθοδρομήσει μπροστά στις σάχλες και τις πολιτικές ασυνταξίες που εκστομίζει μπροστά στην από δεκαετίες συντριπτικά εκμαυλισμένη Αμερικανική κοινωνία.
Πολλοί, για παράδειγμα, διατείνονται ηλιθιωδώς ότι η Αμερικανική τεχνολογική βάση ειναι ανώτερη της αντίστοιχης Κινεζικής και γελοιοποιουνται δείχνοντας την προσήλωσή τους στην δυτικότροπη παρακμή της οποίας ζούμε την κορύφωση
Κινέζοι επιστήμονες ανέπτυξαν το τσιπ ACCEL – ικανό να εκτελεί 4,6 τετράκις εκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, σε σύγκριση με το A100 της NVIDIA, το οποίο παρέχει 0,312 τετράκις εκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο απόδοσης βαθιάς μάθησης.
Στην Κίνα αποφοιτά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο περισσότερο μαθητές STEM από τις ΗΠΑ, χρόνο με το χρόνο.
Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ την τεχνητή νοημοσύνη. Τα ασιατικά έθνη φτάνουν πάντα στο κορυφαίο 20% στους διαγωνισμούς επιστήμης και μαθηματικών.
Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ήττα του νέου αγγλοσαξονισμού και των πολιτικά ανύπαρκτων και δορυφοριοποιημένων συμμάχων του τους οποίους κατέστρεψε – δείτε το πρόσφατο παράδειγμα της Γερμανίας – δεν έχουν καμία τύχη στην μάχη για την καπιταλιστική αλλά και πολιτική ηγεμονία στον αιώνα αυτόν τουλάχιστον
Αυτό το τελευταίο είναι και εκείνο που βεβαιώνει ότι ο άλλοτε ηγεμόνας(ΗΠΑ) που έσπειρε καταστροφές για να ιδιοποιηθει τα οφέλη μιας επιβαλλομενης αποικιοκρατίας και κυρίως οι “ιδιοκτήτες” του δεν θα επιτρέψουν αυτό να συμβεί πριν αναμετρηθούν τελικά με την Ευρασία καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.
Αυτό αποτελεί ίσως το πλέον αισιόδοξο μακροπολιτικό σενάριο γιατί υπάρχει και το χειρότερο… Η ολοσχερής καταστροφή του !
Οι βρυχυθμοί του “Κινέζικου δράκου” ακούγονται πια εντονότατα και στο γεωπολιτικό και στο γεωοικονομικό πεδίο και οι κλαγές των όπλων της Ρωσικης στρατιωτικής υπερδύναμης δίνουν τους τίτλους του τέλους στην υποτιθέμενη ισχύ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ που ήταν η δύναμη πυρός του “νέου αγγλοσαξονισμού” δείχνοντας ότι η εποχή του τελείωσε οριστικά.
Πάντα ευπειθής
Νίκος Σίμος

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: