Η Βιταμίνη D Αποδεικνύεται Αποτελεσματική και για όσους Βιώνουν Παρενέργειες από mRNA Εμβόλια

Η βιταμίνη D συμμετέχει στη βιολογική λειτουργία του έμφυτου και προσαρμοστικού ανοσοποιητικού συστήματος και της φλεγμονής. Στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε την αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος βιταμίνης D στις παρενέργειες του εμβολιασμού με Pfizer και ανοσοσφαιρίνη G έναντι του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου του κορωνοϊού 2 σε άτομα που εξετάστηκαν θετικά για τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19).

Μέθοδοι: Σε αυτήν την πολυκεντρική τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, 498 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, που έλαβαν κάψουλες βιταμίνης D ή ένα εικονικό φάρμακο (1 κάψουλα ημερησίως, η καθεμία περιείχε 600 IU βιταμίνης D) σε διάστημα 14-16 εβδομάδων. Οι ανθρωπομετρικοί δείκτες και οι βιοχημικές παράμετροι μετρήθηκαν πριν και μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Αποτέλεσμα: Δεκατέσσερις έως 16 εβδομάδες μετά τη λήψη συμπληρωμάτων, η ομάδα παρέμβασης είχε αύξηση της ανοσοσφαιρίνης G (IgG) κατά 10,89 ± 1,2 g/L, ενώ η ομάδα ελέγχου είχε 8,89 ± 1,3 g/L και η διαφορά ήταν σημαντική μεταξύ των δύο ομάδων (ρ. = 0,001). Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού, η ομάδα του συμπληρώματος αύξησε σημαντικά την 25-υδροξυβιταμίνη D της από 28,73 ± 15,6 ng/mL και αυξήθηκε σε 46,48 ± 27,2 ng/mL και η διαφορά μεταξύ τους ήταν σημαντική. Όσοι είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) είχαν τα περισσότερα συμπτώματα και η διαφορά των παρενεργειών ανάλογα με το επίπεδο ΔΜΣ ήταν σημαντικά διαφορετική. Σε 8 εβδομάδες μετά τη λήψη συμπληρωμάτων οι παχύσαρκοι συμμετέχοντες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα IgG από τα υπέρβαρα ή τα φυσιολογικά άτομα. Το ποσοστό όλων των τύπων ανεπιθύμητων ενεργειών στη δεύτερη δόση μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την πρώτη δόση στην ομάδα παρέμβασης.

Συμπέρασμα: Η συμπλήρωση 600 IU βιταμίνης D3 μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό και να αυξήσει τα επίπεδα IgG σε συμμετέχοντες που έλαβαν εμβόλιο BioNTech, Pfizer.

ΠΗΓΗ
The Effect of Vit-D Supplementation on the Side Effect of BioNTech, Pfizer Vaccination and Immunoglobulin G Response Against SARS-CoV-2 in the Individuals Tested Positive for COVID-19: A Randomized Control Trial
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37969936/

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: