Χαμηλή συμμετοχή του πληθυσμού στον αντιγριπικό εμβολιασμό

Μέχρι στιγμής, έχουν λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν εμβολιαστεί 3,5 εκατομμύρια, πράγμα που προκαλεί ανησυχία στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Στην εγκύκλιο που εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (κλικ εδώ) τονίζεται η ανάγκη για πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού, με προτεραιότητα τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, παράλληλα με τον εμβολιασμό για την CoViD.

Στην εγκύκλιο τονίζεται επίσης η σημασία εμβολιασμού του προσωπικού υπηρεσιών Υγείας, καθώς βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο να προσβληθεί από λοιμώξεις κατά την εργασία και να τις μεταδώσει στους συναδέλφους, τους ασθενείς και την οικογένεια του.

“Η ανοσοποίηση έναντι της γρίπης του προσωπικού υπηρεσιών Υγείας προστατεύει όχι μόνο τους εμβολιασμένους, αλλά λειτουργεί και ως φραγμός κατά της μετάδοσης της γρίπης και μάλιστα σε άτομα με αντένδειξη εμβολιασμού (βρέφη κάτω των 6 μηνών, αλλεργικά άτομα) ή με χαμηλή ανοσιακή απόκριση και συμβάλλει στην απρόσκοπτη διατήρηση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της εποχικής γρίπης“, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Θεωρείται επιβεβλημένο να είναι εμβολιασμένο ιδιαίτερα το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων και των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, καθώς και το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων, των ειδικών Μονάδων Ανοσοκατασταλμένων, των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων, των Αιματολογικών και Ογκολογικών Κλινικών και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: