Μπορούν να Δώσουν Διέξοδο οι Ευρωεκλογές; (Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης)

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης
“…Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου επιβεβαίωσε ότι παρά την καταστρεπτική περιδίνηση μιας ολόκληρης 10ετίας το ανίκανο & ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα συνεχίζει να κυριαρχεί. Πρόκειται για πολιτικό παράδοξο αφού κανένα πραγματικό πρόβλημα δεν επιλύθηκε, η κρίση-πολιτική & οικονομική – όχι μόνον συνεχίζεται, αλλά οξύνεται και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας.
Η αύξηση του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζεται. Αφ’ ενός, δεν έχουν εκλείψει οι πρωτογενείς παράγοντες (μικρή παραγωγή χαμηλής εγχωρίου προστιθεμένης αξίας) και, αφ’ ετέρου, οι πάσης φύσεως επιδοτήσεις έχουν υπερβεί κάθε προηγούμενο αγγίζοντας – από το 2019 έως σήμερα – το ύψος των 70 δισεκατομμυρίων.
Οι παραβιάσεις του Συντάγματος και οι νομοθετικές αυθαιρεσίες αποτελούν τον κανόνα παρά την εξαίρεση. Ο διαχωρισμός των εξουσιών που επιτάσσει το Σύνταγμα απλώς δεν υφίσταται, η νομοθετική εξουσία είναι παρακολούθημα της κυβερνήσεως, ενώ η Δικαιοσύνη είναι πλήρως ελεγχόμενη, αλλά και διάτρητη από πάσης φύσεως παραδικαστικά κυκλώματα!
Η στυγνή εισπρακτική πολιτική παρουσιάζεται ως μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αλλά δεν είναι παρά μια συνειδητή πολιτική συρρικνώσεως της μεσαίας τάξεως και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η αντισυνταγματική πολιτική περιορισμού των μετρητών δεν στοχεύει στο παράνομο χρήμα, αλλά στον πλήρη έλεγχο της οικονομικής δραστηριότητος από το κράτος και την τραπεζική διαπλοκή.
Η λαθρομετανάστευση συνεχίζεται ανεξέλεγκτη, ενώ με κάθε τρόπο και με αστείες δικαιολογίες, νομιμοποιείται η οριστική διαμονή στην χώρα μας εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών ισλαμιστών. Πρόκειται για Κατοχή! Η δε εγκληματικότητα όχι μόνον δεν καταστέλλεται, αλλά διαρκώς εντείνεται. Αφ’ ενός, το οργανωμένο έγκλημα και, αφ’ ετέρου, η “προστατευόμενη” παρανομία δήθεν ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι αθίγγανοι, έχουν καταστήσει την καθημερινότητά μας επικίνδυνη. Σε πολλές περιοχές ο νόμος απλώς δεν υπάρχει!
Η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε υποτακτικό αποδέκτη κάθε παράλογης ρυθμιστικής παρεμβάσεως της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και κάθε αυθαιρεσίας του “Διευθυντηρίου”. Προσφάτως, αποδεχθήκαμε την κατάργηση της ομοφωνίας για την λήψη σημαντικών αποφάσεων από τα ευρωπαϊκά όργανα! Το πολιτικό σύστημα όχι μόνον αδυνατεί, αλλά ούτε καν επιθυμεί να δώσει λύση στα προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε. Στην πραγματικότητα, δεν τα θεωρεί καν προβλήματα!
Το όραμα της Δ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας
Όμως, οι δημοτικές εκλογές μας έδειξαν ότι το εκλογικό σώμα είναι έτοιμο να ακούσει και να επιλέξει νέα πρόσωπα, νέες, αξιόπιστες και σοβαρές πολιτικές προτάσεις. Την ίδια στιγμή:
Οκτώ στους δέκα θεωρούν ότι το κράτος δεν λειτουργεί αποτελεσματικώς, ενώ δύο στους τρεις πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και δεν είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία του πολιτεύματος.
Ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει ότι καλύτερος πρωθυπουργός είναι ο «κανένας».
Έως 35% του εκλογικού σώματος είναι έτοιμο να ψηφίσει μια νέα, πατριωτική, φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική και αξιόπιστη πολιτική πρόταση!
Όσο, όμως, αυτή η νέα πολιτική πρόταση δεν εμφανίζεται, το ανίκανο & διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, η διαφθορά και η διαπλοκή θα συνεχίσουν να κυριαρχούν.
Δεν υπάρχουν οι θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες που, ιστορικώς, μόχλευαν τις πολιτικές αλλαγές. Υπάρχει μόνον η συστημική διαπλοκή, η οποία δεν έχει κανένα συμφέρον από μια πολιτική αλλαγή, αλλά έχει κάθε συμφέρον να επιθυμεί την διατήρηση του πολιτικού τέλματος.
Δεν υπάρχει επί της ουσίας αντιπολίτευση. Ο αντισυστημικός λόγος του αυτοαποκαλούμενου “πατριωτικού” χώρου είναι αποσπασματικός και ευκαιριακός, ρέπει προς τον αντικαθεστωτισμό και δεν παρέχει ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητος. Στην πραγματικότητα, τα μικρά κόμματα – δεξιά ή αριστερά – λειτουργούν ως άλλοθι του συστήματος.
Μια νέα πατριωτική, φιλελεύθερη και μεταρρυθμιστική παράταξη δεν πρέπει να εγκλωβισθεί σε περιθωριακές, λαϊκίστικες και ανεδαφικές πολιτικές αντιλήψεις, αλλά να απευθυνθεί στην ευρεία κοινωνική πλειοψηφία, άνευ της οποίας ουδεμία μεταρρύθμιση είναι εφικτή. Μια τέτοια πολιτική πρόταση μπορεί να προκύψει μόνον μέσα από την κοινωνία των ενεργών πολιτών.
Αυτή η νέα πολιτική αντίληψη είναι πατριωτική, οικονομικώς φιλελεύθερη και κοινωνικώς συντηρητική, βλέπει την Ελλάδα του μέλλοντος και απορρίπτει κάθε είδους οπισθοδρόμηση και ολοκληρωτισμό, κάθε ψευδεπίγραφο και διαβρωτικό προοδευτισμό. Το πολιτικό της στίγμα δεν είναι αντικαθεστωτικό, αλλά μόνον απέναντι στο φαύλο και ανίκανο κομματικό σύστημα της Μεταπολιτεύσεως, το οποίο έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της παρακμής της χώρας.
Χωρίς δόγματα, χωρίς ιδεολογικές εμμονές και παρωπίδες, ασχολείται μόνον με τα πραγματικά προβλήματα ώστε να προκύψουν οι βέλτιστες λύσεις.
Εκφράζει την Ελλάδα της Παραγωγής, της Καινοτομίας και της Εξωστρέφειας με πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων, ενάντια στην διαπλοκή, διαφθορά, ενάντια στον παρασιτισμό και στην μιζέρια μιας “κοινωνίας γκαρσονιών”!
Προτείνει ένα νέο δίκαιο, λιτό και διαφανές φορολογικό σύστημα καθώς και μια οριστική φορολογική Σεισάχθεια.
Προτείνει μια συνταγματική μεταρρύθμιση για τον εξορθολογισμό του συστήματος διακυβερνήσεως με μείωση του μεγέθους της κυβερνήσεως, πλήρη ανεξαρτησία της Βουλής και της Δικαιοσύνης, ίδρυση ανεξάρτητης Γερουσίας με ισχυρές ελεγκτικές αρμοδιότητες και αποκατάσταση του ελέγχου επί του τραπεζικού συστήματος.
Ζητά ταχεία και αμερόληπτη απονομή Δικαιοσύνης στο πλαίσιο ενός νομικού συστήματος όπου τα πάντα θα επιτρέπονται πλην όσων ρητώς απαγορεύονται.
Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που επιθυμούν να ζήσουν με ασφάλεια, σε ένα κράτος δικαίου, το οποίο θα κυβερνάται με βάση τις αρχές της ισοπολιτείας και της ισονομίας, όπου κάθε ψήφος θα μετράει το ίδιο.
Έχει ένα ολοκληρωμένο όραμα για την Παιδεία, την Δικαιοσύνη, την Ανάπτυξη, την Πολιτική και τον Πολιτισμό: Το όραμα της Δ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας!…”

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: