Μανιτάρια CHAGA – Ισχυρές Αντιικές και Αποτοξινωτικές ιδιότητες

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ CHAGA (Inonotus Obliquus) – ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες –

Δύο νέες εργασίες του Νοεμβρίου του 2023 αποκαλύπτουν τις θαυματουργές ιδιότητες αυτού του μανιταριού.

Το Chaga Mushroom είναι ένα από τα 5 βασικά φαρμακευτικά μανιτάρια. Είναι ένας παρασιτικός μύκητας των δέντρων, που προκαλεί αποσύνθεση ζωντανών κορμών, κυρίως δέντρων σημύδων 30-50 ετών.

Είναι γνωστό ότι έχει πολλές βιοδραστικές ουσίες:

αντιοξειδωτικά, τριτερπενοειδή (ινοτοδιόλη, βετουλίνη, βετουλινικό οξύ), εργοστερόλη και το υπεροξείδιο της, σεσκιτερπένια, παράγωγα βενζοϊκού οξέος, ανάλογα ιστιδίνης και μελανίνες.

Οι βιολογικές ιδιότητες περιλαμβάνουν:

Το Chaga είναι ένα αντιικό: οι πολυσακχαρίτες Chaga αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό και την είσοδο του ιού HIV και HCV στα κύτταρα

Το Chaga είναι αντιοξειδωτικό: μειώνει τις ελέυθερες ρίζες στα φυσιολογικά κύτταρα, τις αυξάνει στα καρκινικά κύτταρα (τα οποία καταλήγουν να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα)

Το Chaga είναι αντιδιαβητικό: μειώνει τη γλυκόζη στον ορό νηστείας, τα επίπεδα ινσουλίνης στο πλάσμα, το σωματικό βάρος και επεκτείνει τα κύτταρα των νησιδίων του παγκρέατος. Σε μελέτες ανακούφισε τις επιπλοκές που σχετίζονται με την παχυσαρκία σε διαβητικούς αρουραίους.

Αντικαρκινικές ιδιότητες:

– εντείνει την απόπτωση
– μειώνει την έκφραση του NF-κB
– μειώνει την έκφραση των μεταλλοπρωτεϊνασών θεμέλιας ουσίας που μειώνει τη μετάσταση

Όσοι πίνουν τσάι Chaga έχουν τα οφέλη από βιοδραστικές ενώσεις που εξάγονται με νερό, όπως οι πολυσακχαρίτες που πιστεύεται ότι είναι τα κύρια αντικαρκινικά στοιχεία του Chaga.

Ωστόσο, όλοι οι τύποι εκχυλίσεων παράγουν ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο, αλλά το πρόβλημα είναι πώς να αποκτήσετε τις πιο βιοδιαθέσιμες εκδόσεις τους.

Το Chaga καταστέλλει επίσης την ανοσοαπόκριση Th2 και Th17 και διεγείρει αποκρίσεις που προέρχονται από Th1 (παραγωγή IFN-γ). Γιατί έχει σημασία αυτό; Η προερχόμενη από Th1 IFN-γ φαίνεται ότι καθιστά τα μακροφάγα άμεσα κυτταροτοξικά στα καρκινικά κύτταρα.

Τελευταία καναδική έρευνα από τους Cheung et al δείχνει ότι τα εκχυλίσματα νερού Chaga αναστέλλουν το ανθρώπινο γλοιοβλάστωμα και τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπινου καρκίνου του παγκρέατος (αυτοί είναι δύο από τους πιο επιθετικούς Turbo καρκίνους που προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA COVID-19 Pfizer & Moderna) – αυτή είναι μια ΝΕΑ εξέλιξη

Προηγούμενη έρευνα δείχνει επίσης γραμμές καρκινικών κυττάρων που ανταποκρίθηκαν στο Chaga περιλάμβαναν: μελάνωμα ανθρώπινου παχέος εντέρου, ήπατος, πνεύμονα, μαστού, προστάτη και ποντικού, καθώς και ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας, λευχαιμία και σάρκωμα.

Θα μπορούσαν οι ιδιότητες ΑΝΤΙ-ΚΟΡΠΩΣΗΣ του μανιταριού CHAGA (όπως εντοπίστηκαν σε ποντίκια) να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν Χρόνια Κόπωση λόγω Μακράς Κόπωσης ή Εμβόλιο μακράς διάρκειας mRNA (Τραυματισμός εμβολίου);

Αξίζει να εξερευνήσετε. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό μανιτάρι γεμάτο εκπλήξεις και η ΝΕΑ καναδική έρευνα ξεπερνά τα όρια αυτού που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε γι’ αυτό.

2023 Nov (Cheung et al) – Wild Chaga (Inonotus obliquus) modulates inflammation, neural cell survival and inhibits proliferation of cancer cells (Canada, published in Pharmacological Research – Modern Chinese Medicine)

2023 Nov (Plehn et al) – Chaga mushroom triterpenoids as adjuncts to minimally invasive cancer therapies: A review (Canada)

 

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: