Καινοτόμο κινεζικό φάρμακο κατά των καρκινικών όγκων κερδίζει έδαφος για την παγκόσμια προώθησή του

Τον Νοέμβριο του 2023 το Fruquintinib εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και συνταγογραφήθηκε στις ΗΠΑ εντός 48 ωρών μετά από την έγκρισή του

Τον Νοέμβριο του 2023, το νέο φάρμακο κατά των όγκων Fruquintinib, το οποίο ανέπτυξε η κινεζική φαρμακευτική εταιρία HUTCHMED, εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ συνταγογραφήθηκε στις ΗΠΑ εντός 48 ωρών μετά από την έγκρισή του.

Πρόκειται για το πρώτο μικρό-μοριακό αντικαρκινικό φάρμακο που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και το οποίο είχε αναπτυχθεί από μία φαρμακευτική εταιρία στην Σανγκάη.

Επίσης, ήταν το πρώτο καινοτόμο φάρμακο που συναταγογραφήθηκε στο εξωτερικό και είχε αναπτυχθεί στην αναφερόμενη κινεζική μητρόπολη, σύμφωνα με την Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Δήμου της Σανγκάης.

Το φάρμακο Fruquintinib,που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μεταστατικών ορθοκολικών καρκίνων, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αρκετών καινοτόμων φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα και προωθήθηκαν στις αγορές του εξωτερικού το 2023, συμπεριλαμβανομένου και του Tislelizumab που αναπτύχθηκε από την Junshi Biosciences.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: