Ερευνητές ανακάλυψαν ουσία που καταπολεμά τη λευχαιμία και το λέμφωμα

Ερευνητές του University of Texas at El Paso εντόπισαν νέα φαρμακευτική ουσία που σκοτώνει με επιτυχία καρκινικά κύτταρα στη λευχαιμία και στο λέμφωμα, πιθανώς ανοίγοντας δρόμο για νέες μορφές θεραπείας.

Ο ερευνητής Renato Aguilera, εντόπισε την υποσχόμενη ουσία, thiophene F-8.

Το εργαστήριο του Aguilera εξέτασε ουσίες για να διαπιστώσει τη δράση τους σε διάφορα είδη καρκινικών κυττάρων.

Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε 1.300 ουσίες σε καλλιέργειες ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων. Το Thiophene F-8 ήταν πολύ επιτυχές στην πρόκληση προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου σε κύτταρα λευχαιμίας και λεμφώματος, στέλνοντας μήνυμα στα κύτταρα οδηγώντας τα να αυτοκαταστραφούν και καταστέλλοντας την ανάπτυξη νέων καρκινικών κυττάρων.

Η Mia Swain, δήλωσε ότι η δυνατότητα της ουσίας να δρα μαζί με υπάρχουσες θεραπείες θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σε ασθενείς με τις 2 νόσους.

Η ομάδα του UTEP θα συνεχίσει να μελετά την αποτελεσματικότητα της thiophene F-8.

Αν το φάρμακο αποδειχτεί επιτυχές σε περαιτέρω δοκιμή, ο Aguilera δήλωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορεί μελλοντικά να πραγματοποιήσουν κλινικές μελέτες για να διαπιστώσουν τη δράση της ουσίας στους ασθενείς.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο PLOS One.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: