DEFUSE: Το Πρόγραμμα Κατασκευής του SARS-CoV-2 – Οριστική απόδειξη

Η ομάδα ερευνών «Δικαίωμα των ΗΠΑ στη γνώση» (USRTK) δημοσίευσε την πλήρη παρτίδα των εγγράφων που έλαβε σχετικά με την πρόταση επιχορήγησης «Defusing the Threat of Bat-borne Coronaviruses» ( DEFUSE ) της EcoHealth Alliance (EHA) που υπέβαλε η EHA στο DARPA στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018. Η δημοσίευση του αρχείου 1.417 σελίδων των εγγράφων που ελήφθησαν μέσω αιτήματος για την Ελευθερία της Πληροφορίας ακολουθεί την προηγούμενη έκδοση 235 σελίδων από το USRTK στις 18 Δεκεμβρίου πέρυσι.
Το αρχείο περιέχει πρώιμα προσχέδια της πρότασης DEFUSE, η οποία υποβλήθηκε στην DARPA υπό την ομπρέλα του προγράμματος PREventing EMerging Pathogenic Threats (PREEMPT). Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την πρόταση.
Η δημοσιοποίηση της πλήρους παρτίδας των εγγράφων στις18 Ιανουαρίου από το USRTK συνέπεσε με την κοινοποίηση στο X (Twitter) νωρίτερα μέσα στην ημέρα, από ένα άτομο που ονομάζεται «Gumby», της ίδιας παρτίδας εγγράφων, τα οποία «Αποκτήθηκαν από το Gumby μέσω ξεχωριστού αιτήματος για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOI).»
Και τα δύο αιτήματα FOI υποβλήθηκαν στο Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το οποίο είναι ένας από τους οργανισμούς που συμμετέχουν στην υποβολή της πρότασης DEFUSE. Ο «Gumby» είπε ότι έκανε το αίτημά του για FOI επειδή η USRTK είχε δημοσιεύσει μόνο ένα μέρος των εγγράφων που είχε λάβει.
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιοποιήθηκαν από την ερευνητική ομάδα DRASTIC τον Σεπτέμβριο του 2021, η EHA ζήτησε στην πρότασή της συνολικά 14.209.245 $ σε 3,5 χρόνια (8.411.546 $ για τη φάση 1 και 5.797.699 $ για τη φάση 2).
Η EHA πρότεινε την έγχυση χιμαιρικών κορωνοϊών νυχτερίδων που συλλέχθηκαν από ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) σε «batified» ποντίκια και ανθρωποποιημένα ποντίκια, γενετικά τροποποιημένα για να εκφράζουν τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE-2. Τα “batified” ποντίκια είναι ποντίκια που έχουν ακτινοβοληθεί και στα οποία έχει εγχυθεί μυελός των οστών νυχτερίδας.
Η πρόταση DEFUSE περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή θέσεων διάσπασης ειδικών για τον άνθρωπο σε κορωνοιούς νυχτερίδων.
Ο Richard H. Ebright, μικροβιολόγος που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ο οποίος είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της ΜΚΟ Biosafety Now , έγραψε στο Twitter στις 19 Ιανουαρίου: «Η πρόταση EcoHealth του 2018 παρείχε σχέδια βήμα προς βήμα για την κατασκευή ενός ιού που έχει αλληλουχία και ιδιότητες του ιού που εμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα στη Γουχάν: SARS-CoV-2.»
«Τα τέσσερα χρόνια ψεμάτων από την EcoHealth και τους συνεργάτες της πρέπει να τελειώσουν τώρα».
Ο Έμπραιτ έγραψε στο Twitter στις 18 Ιανουαρίου: «Μια παραγγελία για το (ένζυμο περιορισμού) BsmBI σε ένα προσχέδιο της πρότασης DARPA του 2018 της EcoHealth ισοδυναμεί με απόδειξη για το όπλο του εγκλήματος.
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εύλογη αμφιβολία ότι η EcoHealth και οι συνεργάτες της προκάλεσαν την πανδημία».
Ο Ebright αναφερόταν στο ένζυμο περιορισμού BsmBI που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κλωνοποίηση.
«Ως περιοριστική ενδονουκλεάση Type-IIS, το BsmBI μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στρατηγικές κατευθυνόμενης κλωνοποίησης», έγραψε στο Twitter.

Γραμμές που εμφανίζονται στον προβλεπόμενο προϋπολογισμό του Tonie Rocke, ενός συνεργάτη του USGS στο έργο DEFUSE. Ενώ η Rocke επρόκειτο να συνεργαστεί με την Baric, δεν είναι σαφές ότι ήταν κεντρική σε αυτό το έργο γενετικής μηχανικής, λέει η Emily Kopp.
Ο συγγραφέας και λέκτορας Jan Hommel, ο οποίος, πριν από την Covid-19, εργαζόταν ως νευρολόγος, έγραψε στο Twitter την άποψή του για τη συνάφεια της προτεινόμενης αγοράς BsmBI. Η εύρεση της πρότασης αγοράς στα έγγραφα DEFUSE ήταν σαν να βρίσκεις ένα όπλο με τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη σε μια δολοφονία, έγραψε ο Hommel στο Twitter.
Ο βιοχημικός και ανοσολόγος Valentin Bruttel λέει ότι τα προσχέδια έγγραφα DEFUSE (απόσπασμα παρακάτω) δείχνουν ότι η EcoHealth Alliance σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει έξι τμήματα για τη συναρμολόγηση συνθετικών ιών, «να χρησιμοποιήσει μοναδικές τοποθεσίες ενδονουκλεασών που δεν διαταράσσουν την κωδικοποιητική αλληλουχία και να αγοράσει το BsmBI».

Η Emily Kopp είπε στην έκθεσή της για το USRTK ότι ο SARS-CoV-2 εμφανίστηκε εξαιρετικά μολυσματικός χωρίς να εξελιχθεί πολύ στους ανθρώπους.
«Ο ιός «βγήκε από το κουτί έτοιμος να μολύνει»», έγραψε. «Η περιοχή δέσμευσης υποδοχέα φαινόταν «προσεκτικά συντονισμένη» για τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE2, ωστόσο είχε μικρή γενετική παραλλαγή όταν αποδεσμεύθηκε για πρώτη φορά στους ανθρώπους, παρουσιάζοντας ένα δύσκολο « παράδοξο» στους ιολόγους που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι εμφανίστηκε φυσικά».

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: