Βασιλικός τάφος του Ορέστη ή των Δαιμόνων, 1300 π.Χ. Μυκήνες

Σχετικά κοντά στους τόσο αναγνωρίσιμους θολωτούς Τάφους των Μυκηνών, όπως ο θησαυρός του Ατρέα και ο τάφος της Κλυταιμνήστρας, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να τον βρεις.

Κρυμμένος σε έναν ελαίωνα στις υπώρειες της Ακρόπολης των Μυκηνών, είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους θολωτούς τάφους της Ελλάδας, με την θόλο του ανέπαφη.

Συμβατικά ονομάζεται του Ορέστη, στην ίδια παράδοση οι θολωτοί τάφοι των Μυκηνών να αποδίδονται σε πρόσωπα από τον κύκλο των Ατρειδών.

Η ονομασία “δαιμόνων” προέρχεται από την ανακάλυψη ευρήματος με απεικόνιση δαιμόνων. Στο ανέπαφο εσωτερικό, τομές στο έδαφος αποκάλυψαν λαξευτούς τάφους.

Το κουφιστικό τρίγωνο ήταν κλειστό, κάτι που συμφωνα με την παράδοση του μυκηναϊκού πολιτισμού υποδηλώνει “ψυχή που δεν πρέπει να διαφύγει ποτέ στο έξω κόσμο”, κάτι που ενδυναμώνει την μνήμη του μητροκτόνου Ορέστη που ωστόσο βασίλευσε 100 χρόνια μετά την δημιουργία του τάφου…

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: