Τι είναι το Sperm DNA Fragmentation Kit;

Η τεχνική κατακερματισμού του DNA σπέρματος μπορεί να διακρίνει μεταξύ λειτουργικών και μη λειτουργικών σπερματοζωαρίων με βάση την ακεραιότητα του DNA τους, προσδιορίζοντας ποια από αυτά είναι βιώσιμα για γονιμοποίηση. Αυτό το κιτ εξελίσσει την αξιολόγηση της ποιότητας του σπέρματος καλύπτοντας ένα κενό στην παραδοσιακή ανάλυση σπέρματος. Ενώ η συμβατική ανάλυση σπέρματος επικεντρώνεται αποκλειστικά στη συγκέντρωση, την κινητικότητα και τη μορφολογία του σπέρματος, παραβλέπει μια κρίσιμη παράμετρο: την ακεραιότητα του μορίου DNA. Είναι ενδιαφέρον ότι το 15% των ανδρών που ταξινομούνται ως υπογόνιμοι έχουν φυσιολογικές αναλύσεις σπέρματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Το κιτ κατακερματισμού DNA σπέρματος δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καταλληλότερες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για κάθε ζευγάρι. Χρησιμοποιεί μια ελεγχόμενη διαδικασία μετουσίωσης του DNA για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης των πρωτεϊνών από κάθε σπερματοζωάριο. Η μέθοδος αυτή έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό φωτοστέφανων που αποτελούνται από βρόχους DNA στην κεφαλή των υγιών σπερματοζωαρίων, χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τα σπερματοζωάρια με κατεστραμμένο DNA.

Βασικά χαρακτηριστικά του κιτ κατακερματισμού DNA σπέρματος

– Εύκολη και γρήγορη αξιολόγηση: Πείτε αντίο στον πολύπλοκο εργαστηριακό εξοπλισμό. Το κιτ μας παρέχει, μια χωρίς προβλήματα, γρήγορη μέτρηση του κατακερματισμού του DNA σπέρματος.
– Ολοκληρωμένες πληροφορίες: Συμπληρώστε την παραδοσιακή ανάλυση σπέρματος με συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του γενετικού υλικού για μια ολιστική αξιολόγηση.
– Οικονομικά αποδοτικό: Αποφύγετε τις δαπανηρές διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αξιολογήστε εκ των προτέρων τον κατακερματισμό του DNA του σπέρματος για να καθοδηγήσετε τη θεραπεία γονιμότητας.
– Ζωτικής σημασίας για την επιτυχία: Η ακεραιότητα του πατρικού DNA είναι κρίσιμη τόσο για τη φυσική σύλληψη όσο και για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες πιθανότητες για μια βιώσιμη εγκυμοσύνη

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Sperm DNA Fragmentation Kit;

Οι επαγγελματίες υγείας βασίζονται στις πληροφορίες που παρέχονται από τις λύσεις της MenidiMedica Biotech ως ουσιαστική προσθήκη στην τυπική ανάλυση σπέρματος κατά την έναρξη της θεραπείας. Η βλάβη του DNA του σπέρματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα για τις ακόλουθες ομάδες:

– Ζευγάρια που έχουν ιστορικό με επαναλαμβανόμενες αποβολές.
– Ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα διάρκειας άνω των έξι μηνών.
– Άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών.
– Άνδρες που φορούν συχνά στενά ρούχα. Άνδρες με ιστορικό καρκίνου.
– Άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπεία με συνταγογραφούμενα φάρμακα.
– Άνδρες που εκτίθενται σε επιβλαβείς ουσίες ή τοξίνες.
– Άνδρες που είχαν λοιμώξεις του ουρογεννητικού συστήματος.
– Άνδρες με ανθυγιεινό τρόπο ζωής, όπως κάπνισμα, σωματική αδράνεια, κακές διατροφικές επιλογές ή παχυσαρκία.
– Περιπτώσεις στις οποίες η ποιότητα των εμβρύων κατά τους επόμενους κύκλους δωρεάς ωαρίων είναι μη βέλτιστη. Ανεξήγητη ανδρική υπογονιμότητα.

Φυσικοί παράγοντες, όπως η ακατάλληλη ωρίμανση και το οξειδωτικό στρες, μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχές στην παραγωγή σπερματοζωαρίων εντός των όρχεων, με αποτέλεσμα θεμάτων γονιμότητας.

Γιατί να επιλέξετε το κιτ κατακερματισμού DNA σπέρματος;

– Ακριβής αξιολόγηση: Αποκτήστε ακριβή αποτελέσματα με εικόνες φωτοστέφανου υψηλής αντίθεσης με τη χρήση τυπικής μικροσκοπίας φωτεινού πεδίου μετά από χρώση Wright.
– Ταυτοποίηση σπερματοζωαρίων: Διατηρήστε τις ουρές των σπερματοζωαρίων για εύκολη διαφοροποίηση από άλλους κυτταρικούς τύπους και ταυτοποίηση αποικοδομημένων σπερματοζωαρίων με διαφορετικά μεγέθη φωτοστέφανου.
– Φιλικό προς τον χρήστη: Ένα απλό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει επεξεργασία με οξύ και διάλυμα λύσης καθιστά εύκολη την αξιολόγηση της ακεραιότητας του DNA.
– Λειτουργικά έναντι μη λειτουργικών: Προσδιορίστε ποια σπερματοζωάρια είναι λειτουργικά για τη γονιμοποίηση και διαχωρίστε τα από τα μη λειτουργικά.

Δημήτρης Ποντίκας, MENIDIMEDICA BIOTECH

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: