«Πετύχαμε να ξεκινήσει μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο σημαντικό αυτό θέμα».
Οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ απέσυραν σήμερα μια πρόταση που ζητούσε περισσότερη έρευνα πάνω σε τεχνολογίες που που έχουν σαν στόχο να μειώσουν την ηλιακή ακτινοβολία υποτίθεται για την καταπολέμηση της «κλιματικής κρίσης».
Ορισμένοι που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο ψηφίσματος στη Συνέλευση του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEA) ανησυχούσαν επίσης ότι η χρήση της τροποποίησης της ηλιακής ακτινοβολίας (SRM) θα μπορούσε να επιφέρει μία σειρά αππό συνέπειες.
Θυμίζουμε πως επιστήμονες έχουν ήδη προειδοποιήσει για τις τρομερές συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος, που φαίνεται να έχει ως «μπροστάρηδες» αρκετούς προβεβλημένους διεθνιστές, όπως ο Bill Gates.
Εξάλλου ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως έχει αποκαλυφθεί, «έχει προσφέρει συγκρατημένη υποστήριξη στην ιδέα της μελέτης του πώς να εμποδίζεται το ηλιακό φως να χτυπήσει την επιφάνεια της Γης ως ένας τρόπος περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη».
Το «μπλόκο» στα Ηνωμένα Έθνη
Η Ελβετία και το Μονακό κατέθεσαν για πρώτη φορά το ψήφισμα για την εξέταση της τεχνολογίας γεωμηχανικής τον Δεκέμβριο και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας στο Ναϊρόμπι.
Η αρχική έκδοση απαιτούσε τη σύγκληση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που θα συνέτασσε μια έκθεση που θα εξέταζε τις πιθανές εφαρμογές, τους κινδύνους και τους ηθικούς λόγους του SRM.
Μία από τις πιο διαδεδομένες προτάσεις για τη χρήση του περιλαμβάνει τον…ψεκασμό διοξειδίου του θείου – ένα ψυκτικό μέσο – στα υψηλότερα σημεία της γήινης ατμόσφαιρας. Στην κυριολεξία δηλαδή παραδέχονται ότι θέλουν να μας ΨΕΚΑΣΟΥΝ!!!
Σύμφωνα με το Reuters, μετά από έξι αναθεωρήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το ψήφισμα αποσύρθηκε νωρίτερα σήμερα.
Ο Ρόμπιν Πόελ, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Περιβάλλοντος της Ελβετίας, είπε ότι οι χώρες διαφωνούν σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της καλύτερης πρόσβασης σε πληροφορίες για το SRM και για το «αν η συλλογή πληροφοριών πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στους κινδύνους και τις αβεβαιότητες ή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πιθανά οφέλη».
«Λυπούμαστε που δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα για αυτό το σημαντικό θέμα. Ωστόσο, οι συζητήσεις ήταν ενημερωτικές και χρήσιμες και καταφέραμε να ξεκινήσουμε μια παγκόσμια συζήτηση για αυτό το σημαντικό θέμα».
Όπως αποκαλύφθηκε, τα αφρικανικά έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού, η Κολομβία και το Μεξικό αντιτάχθηκαν στο ψήφισμα.
«Αυτές οι τεχνολογίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες αιτίες της κλιματικής κρίσης και αντίθετα θα επιτρέψουν στους μεγάλους ρυπαίνοντες να καθυστερήσουν την επείγουσα ανάγκη σταδιακής κατάργησης των ορυκτών καυσίμων».
freepik photo/el.gr