Τεχνητή Νοημοσύνη και Διάγνωση Μελανώματος

Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στο Βερολίνο την τρέχουσα εβδομάδα, δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη τώρα έχει ποσοστό επιτυχίας 100% στον εντοπισμό μελανώματος.

Ερευνητές αξιολόγησαν περισσότερους από 22.000 ασθενείς με υποψία καρκίνου στο δέρμα σε διάστημα 2,5 ετών. Εκτός του ότι εντόπισε και τα 59 περιστατικά μελανώματος, το νέο λειτουργικό είχε ακρίβεια 99,5% στη διάγνωση όλων των καρκίνων στο δέρμα. Διέφυγε 1 στις 190 περιπτώσεις. Ήταν επίσης κατά 92,5% αποτελεσματικό στον εντοπισμό προκαρκινικών αλλοιώσεων.

Ο Dr. Kashini Andrew, δήλωσε ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού έχει εξοικονομήσει πάνω από 1.000 επισκέψεις στη δευτεροβάθμια περίθαλψη μεταξύ Απριλίου 2022 και Ιανουαρίου 2023.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δήλωσαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοναδικό εργαλείο διάγνωσης χωρίς την υποστήριξη από δερματολόγο.

Μεταξύ των περιστατικών, η τεχνητή νοημοσύνη έχασε ένα περιστατικό βασικοκυτταρικού καρκινώματος, το οποίο εντοπίστηκε από δερματολόγο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κλινική επίβλεψη.

Τα στοιχεία δείχνουν το υποσχόμενο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην περίθαλψη.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται στα συνέδρια θεωρούνται προκαταρκτικά.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: