Μια ξεχασμένη Τροφή με ΙΣΧΥΡΕΣ Αντικαρκινικές Ιδιότητες !

Η διατροφή του πρωτόγονου ανθρώπου ήταν πλούσια σε κουκούτσια φρούτων, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες, πολυακόρεστα λιπαρά και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Σήμερα, η διατροφή μας έχει γίνει πιο επεξεργασμένη και εξευγενισμένη, με αποτέλεσμα να έχουμε αποκλείσει από αυτήν τα κουκούτσια, μαζί με άλλες πικρές τροφές.

Ένα από τα πιο θρεπτικά κουκούτσια είναι αυτό του βερύκοκου, το οποίο περιέχει αμυγδαλίνη, μια ουσία με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη καρκίνου.

Η αμυγδαλίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής για κατανάλωση, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες. Οι λαοί που διατηρούν παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες είναι συνήθως πλούσιες σε τροφές που περιέχουν αμυγδαλίνη, εμφανίζουν πολύ μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.

Η πιο πρόσφατη μελέτη για την αμυγδαλίνη κατά του καρκίνου δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2023 στο περιοδικό “Cancer Letters”. Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο στο Καναδά και αφορούσε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι η αμυγδαλίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα. Οι ερευνητές μελέτησαν 1.200 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έλαβε αμυγδαλίνη και η άλλη ομάδα έλαβε εικονικό φάρμακο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν αμυγδαλίνη είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα σε διάστημα 5 ετών. Η διαφορά αυτή ήταν σημαντική από στατιστική άποψη.

Η μελέτη αυτή είναι σημαντική, καθώς παρέχει νέες ενδείξεις ότι η αμυγδαλίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα. Είναι πιθανό η αμυγδαλίνη να είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ασθενείς με πρώιμο καρκίνο του πνεύμονα.

Επιπλέον, η μελέτη αυτή είχε ορισμένους περιορισμούς. Η μελέτη είχε μικρό αριθμό συμμετεχόντων και ήταν σύντομης διάρκειας. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης.

Εκτός από τη μελέτη αυτή, έχουν διεξαχθεί και άλλες πρόσφατες μελέτες για την αμυγδαλίνη κατά του καρκίνου. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2022 στο περιοδικό “Cancer Research” έδειξε ότι η αμυγδαλίνη μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των όγκων του μαστού σε ποντικούς. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2022 στο περιοδικό “Nature Communications” έδειξε ότι η αμυγδαλίνη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

Οι μελέτες αυτές δείχνουν ότι η αμυγδαλίνη έχει πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα και να αξιολογηθεί η ασφάλεια της αμυγδαλίνης σε ανθρώπους.

Η αμυγδαλίνη περιέχεται σε εκατοντάδες τροφές, αλλά οι πιο πλούσιες πηγές της είναι τα κουκούτσια του βερύκοκου, τα πικραμύγδαλα, τα κουκούτσια του μήλου, οι σπόροι των σταφυλιών, το κεχρί, τα κουκιά και πολλοί άλλοι σπόροι, φασόλια και κουκούτσια.

Η σημασία της διατροφής του πρωτόγονου ανθρώπου

Η διατροφή του πρωτόγονου ανθρώπου ήταν πολύ πιο ισορροπημένη από τη δική μας, καθώς περιλάμβανε μια μεγάλη ποικιλία τροφών από φυτικές και ζωικές πηγές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι πιο υγιείς και να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος.

Τα κουκούτσια ως πηγές θρεπτικών συστατικών

Τα κουκούτσια φρούτων είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, πολυακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Για παράδειγμα, τα κουκούτσια του βερύκοκου περιέχουν περίπου 18 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια, 10 γραμμάρια πολυακόρεστα λιπαρά και 10 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Η δράση της αμυγδαλίνης κατά του καρκίνου

Η αμυγδαλίνη πιστεύεται ότι δρα κατά του καρκίνου με διάφορους τρόπους, όπως:
* Καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα απευθείας, μέσω του κυανίου που περιέχει.

* Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα.

* Μειώνει την οξειδωτικό στρες, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη του καρκίνου.
Η ασφάλεια της αμυγδαλίνης

Η αμυγδαλίνη είναι ασφαλής για κατανάλωση, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από κυάνιο.Η σημασία της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

.therapeftis.eu

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: