ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 – Η άγνωστη (ή ο άγνωστος) “Doe 107”

Την τελευταία 10ετία με αφορμή το σκάνδαλο Έπσταιν κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο χιλιάδες έγγραφα με ονόματα όσων φέρονταν να συμμετείχαν στα εγκλήματα του ζεύγους Έπσταιν – Μάξγουελ.

Τον Δεκέμβριο η δικαστής της περιφέρειας των ΗΠΑ Loretta Preska διέταξε να απελευθερωθούν τα έγγραφα, αν και έδωσε στους ενδιαφερόμενους προθεσμία μέχρι την 1η Ιανουαρίου να ασκήσουν έφεση σε περίπτωση που δεν θέλουν να αποκαλυφθούν το όνομά τους. Τα ονόματα των θυμάτων που ήταν ανήλικα όταν υπέστησαν κακοποίηση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αν και κάποιοι έχουν μιλήσει στο παρελθόν για τις ενέργειες του Έπσταϊν σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης.

Τα έγγραφα άρχισαν να κυκλοφορούν την Τετάρτη το βράδυ σε ένα σύνολο δικαστικών εγγράφων που αποτελούσαν μέρος της αγωγής εναντίον του Ghislaine Maxwell το 2015. Τα έγγραφα, αποτελούν μέρος της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε το θύμα Virginia Roberts Giuffre. Η Maxwell είχε στο παρελθόν αποκαλέσει τη Giuffre ψεύτρα, αφού ισχυρίστηκε ότι ο Epstein και ο Maxwell την είχαν κακοποιήσει.

Τα πρόσωπα που τράβηξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton και ο Βρετανός Πρίγκιπας Ανδρέας. Επίσης την περιέργεια έχει κινήσει η συμμετέχουσα με το κωδικό όνομα «John Doe 107» που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά της καθώς είναι «Πολίτης» τρίτης χώρας και η αποκάλυψη κατά τη γνώμη της θα της δημιουργούσε πρόβλημα, καθώς η χώρα στην οποία ζει είναι συντηρητική.Τα έγγραφα της Τετάρτης επιβεβαίωσαν την τεράστια έκταση τόσο του φερόμενου κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης του Έπσταϊν όσο και του ισχυρού κοινωνικού του δικτύου. Ο πρίγκιπας Andrew – ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά Καρόλου Γ’ – ήταν ένα από τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα, που αναφέρθηκε από μάρτυρα επειδή άγγιξε το στήθος της. Ο Andrew είχε επίσης κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι βίασε την Giuffre όταν ήταν έφηβη. Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Giuffre το 2021 και εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας πίεσης, ο Andrew αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τους στρατιωτικούς του τίτλους και τα δημόσια καθήκοντά του – παρόλο που αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς.

Οι δυο τους διευθέτησαν τη μήνυση το 2022 αφού ο Andrew πλήρωσε στον Giuffre ένα άγνωστο χρηματικό ποσό.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: