«Χρυσωρυχείο» η τεχνητή νοημοσύνη: Η Nvidia ξεπέρασε σε αξία την Apple με κεφαλαιοποίηση στα… 3 τρισ. δολάρια

Η Nvidia θεωρείται ότι θα είναι η μεγάλη νικήτρια του κύματος επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη

Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia ξεπέρασε τα 3 δισ. δολάρια, προσπερνώντας την Apple και καθιστώντας την δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο. Πρόκειται για το τελευταίο σταθμό ενός ράλι που τροφοτείται από τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών θα είναι ο μεγάλος νικητής του κύματος επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η τιμή της μετοχής της Nvidia αυξήθηκε περισσότερο από 5% την Τετάρτη, ξεπερνώντας τα 1.224 δολάρια. Η χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται τώρα ακριβώς πίσω από τη Microsoft, έναν άλλο παίκτη-κλειδί στον κλάδο, χάρη στις επενδύσεις της στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT.

Αποτιμώμενη σε «μόλις» στα 2 δισ. δολάρια τον περασμένο Φεβρουάριο, η Nvidia πυροδότησε ένα νέο κύμα αγορών μετοχών αφού ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της για το λεγόμενο split μετοχών. Η κίνηση αυτή θα αυξήσει τον αριθμό των μετοχών κατά 10 φορές και θα μειώσει αντίστοιχα την αξία τους, μια αλλαγή που αποσκοπεί στο να καταστήσει τις μετοχές πιο προσιτές στους μικροεπενδυτές. Αυτό θα γίνει αύριο Παρασκευή και αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για τη μετοχή.

Η Nvidia ιδρύθηκε το 1993 και αρχικά ήταν γνωστή για την κατασκευή τσιπ γραφικών, ιδίως για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πολύ πριν από την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, άρχισε να προσθέτει χαρακτηριστικά στα τσιπ της που, όπως λέει, βοηθούν τη μηχανική μάθηση.

Η Nvidia θεωρείται πλέον ως μια βασική εταιρεία που πρέπει να παρακολουθείται για να διαπιστωθεί πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η τεχνολογία που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, μια αλλαγή που το αφεντικό της, ο Jensen Huang, έχει δηλώσει ως την αυγή της «επόμενης βιομηχανικής επανάστασης».

Η εταιρεία του Huang έχει σημειώσει εκρηκτική ανάπτυξη, αναφέροντας πωλήσεις ύψους 26 δισ. δολαρίων το τρίμηνο έως τις 28 Απριλίου – υπερτριπλάσιες της ίδιας περιόδου του 2023 και αυξημένες κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αισιοδοξία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις δυνάμεις πίσω από ένα ευρύτερο ράλι της αγοράς τον τελευταίο χρόνο, το οποίο ώθησε τον S&P 500 και τον Nasdaq στις Ηνωμένες Πολιτείες σε νέα ρεκόρ την Τετάρτη.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: