Botox και fillers κάνουν τη γενιά Ζ πρόωρα γερασμένη – Προειδοποίηση επιστημόνων και για το άτμισμα

Το «baby botox», το κάπνισμα με ηλεκτρονικά τσιγάρα και οι αισθητικές επεμβάσεις είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν την γενιά Ζ να γερνάει πριν από την ώρα της λένε οι ειδικοί.
Οι ενέσεις μπότοξ, τα fillers και το κάπνισμα είναι μερικοί από τους πιο ύπουλες αιτίες που κάνουν τα άτομα που ανήκουν στη γενιά Z να φαίνονται μεγαλύτερα σε σχέση με τους millennials, προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς οι αισθητικές επεμβάσεις αυξάνονται στη νεότερη γενιά.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι η γενιά αυτή φροντίζει καλά τον εαυτό της, οι επαγγελματίες δεν είναι τόσο σίγουροι. Στην πραγματικότητα, η έναρξη των ενέσιμων για αισθητικούς λόγους από πολύ μικρή ηλικία μπορεί να επηρεάσει τη φυσική ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του προσώπου.

«Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις 18χρονους με fillers χειλιών», είπε ο Δρ Ross Perry, ιατρικός διευθυντής της Cosmedics Skin Clinics, στην Daily Mail .

Πρόσθεσε ότι «οι 20χρονοι κάνουν μπότοξ, fillers ή ημιμόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια και τα χείλια». Αυτές οι διαδικασίες «σε συνδυασμό μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερος», είπε ο Perry, και «στην πραγματικότητα, μόλις ξεκινήσεις να τα κάνεις, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις στο να είσαι εντελώς φυσικός».

To tag στο TikTok #BabyBotox, που έχει συγκεντρώσει 189 εκατομμύρια προβολές, περιλαμβάνει μια σειρά από κλιπ με νεαρές γυναίκες που λαμβάνουν μια δόση μπότοξ στο πρόσωπό τους για να αποτρέψουν τις βαθιές ρυτίδες.

Η γενιά Z έχει μεγαλώσει με οθόνες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σημαίνει ότι «οι γνώσεις και η εκπαίδευση σχετικά με τις αισθητικές επεμβάσεις, τις τάσεις και την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος είναι διαθέσιμες στα δάχτυλά τους», αναφέρει η Δρ Sindhu Siddiqi, από την κλινική No Filter του Λονδίνου, στην Daily Mail. .

«Αν και αυτό μπορεί να μην είναι πάντα ωφέλιμο, σημαίνει ότι έχουν μεγαλώσει με περισσότερη ευαισθητοποίηση και με πρόσβαση στις προσφορές που αφορούν τις αισθητικές επεμβάσεις, αφού πολλοί επαγγελματίες και επωνυμίες χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να προωθήσουν τις προσφορές τους», πρόσθεσε.

Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις ενέσεις για τις ρυτίδες, υποστηρίζει μια άλλη δερματολόγος από το Λονδίνο, η Δρ. Sophie Shotter.

«Το να κάνεις αυτές τις θεραπείες πριν τις χρειαστείς πραγματικά μπορεί μερικές φορές να σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερος, σαν να φοράς μάσκα», είπε η Shotter, η οποία στράφηκε κατά του μοντέρνου full-glam look που διαφημίζουν οι influencers των social media.

Τα φουσκωμένα μάγουλα και τα χείλη «παραμορφώνουν το πρόσωπο», υποστήριξε ο επαγγελματίας αισθητικής Amish Patel, κάνοντας το άτομο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι.

Από την πλευρά τους, οι millennials θεωρούνται ως η γενιά με μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της υγεία τους, αφού οι ειδικοί λένε ότι είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, ενώ ασκούνται περισσότερο από άλλες γενιές και έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φροντίδα του δέρματος.

Η γενιά Ζ, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να έχει μια ροπή στο κάπνισμα και το άτμισμα. Τέτοιοι «παράγοντες του τρόπου ζωής» επηρεάζουν την υγεία του δέρματος και «το πώς φαινόμαστε», δήλωσε η Δρ Glyn Estebanez της Prima Aesthetics στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντίθετα, οι έφηβοι θα πρέπει να επιμείνουν στην ιερή τριάδα της φροντίδας του δέρματος: καθαρισμό, ενυδάτωση και εφαρμογή αντηλιακού.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: