Βιβλιοκριτική – Η Χώρα με τις Μάσκες

Η “ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ”, Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ”
Υπάρχουν κάτι στιγμές που ανοίγεις ένα βιβλίο γνωρίζοντας πως αυτό που θα διαβάσεις είναι κάπως διαφορετικό, με όσα σε έχουν ενημερώσει και ως… υπήκοος έχεις ακολουθήσει. Στις πρώτες σελίδες αρχίζεις να… υποπτεύεσαι, παρακάτω αρχίζεις να λες ‘’ρε, μπας!’’ και όταν φθάνεις στον επίλογο, είναι πλέον αργά. Σε έχει προβληματίσει, καθώς τα όσα αναφέρονται – με σκληρή καταγγελτική γλώσσα – στις τριακόσιες σελίδες του, είναι βάσει στοιχείων και στο κείμενο ξεχωρίζει η βαθειά νομική κατάρτιση του συγγραφέα. Του μαχόμενου δικηγόρου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΟΥ, που για το πόνημά του δηλώνει: “Για όσους έχουν άλλη άποψη, για όσους θέλουν να ξανασκεφτούν, για όσους διατηρούν, ακόμα, το δικαίωμα στον Ορθό Λόγο”…
***
Ήταν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 10/12 στον χώρο εκδηλώσεων του δημοτικού Άλσους της Ηλιούπολης “Δημ. Κιντής”, όπου ο εκδοτικός οίκος “24 Γράμματα” είχε οργανώσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Καράβελου “Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ”, που ακόμη δεν… κυκλοφόρησε και γίνεται ανάρπαστο! Εικαστικά εξωφύλλου: Βασιλική Ηλιακοπούλου
Ο χώρος κατάμεστος και στο πάνελ της παρουσίασης οι Κωνσταντίνος Πουλάς (αν. καθ. Πανεπιστήμιο Πατρών) και Μαρία Νικολακάκη (καθ. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), ο ψυχίατρος και συγγραφέας Κλεάνθης Γρίβας, οι δικηγόροι Γιάννης Χατζηαντωνίου, Μαρία Αρδαβάνη και Δημήτρης Σκαρίπας, η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Βαρνάβα και οι φοιτητές Ορφέας Πανούτσος και Γιάννης Καραβέλος.
Αναφερόμενος στο βιβλίο του ο Νίκος Καραβέλος, τόνισες ότι “πραγματεύεται την απάτη της ‘πανδημίας’ και την κατάλυση της δημοκρατίας, την προσβολή της αξίας του ανθρώπου και των ατομικών δικαιωμάτων, με πρόφαση την προστασία της υγείας”.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου θα διαβάσουμε:
“Έφτιαξαν, λοιπόν, μια επικράτεια τρόμου, μια χώρα συκοφαντίας, ένα κράτος βίας, υποκρισίας, συμβιβασμού, επιθετικής δειλίας. Κατασκεύασαν τη Χώρα με τις Μάσκες και μας είπαν πως σε αυτήν θα ζήσουμε για πάντα!
Με αυτόν τον ιό ή με άλλους, που θα χτυπάνε τα ζωτικά μας όργανα, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, την ευγένεια, την ανεξαρτησία, τη μνήμη μας. Είπαν πως στην χώρα με τις μάσκες θα ζούμε σαν δούλοι έντρομοι και σκυφτοί, υποζύγια με φόρτωμα τους ίδιους και τον πλούτο τους. Μας είπαν πως αυτό δεν θα έχει τέλος κι άρχισαν πάλι να μαστορεύουν παλιούς και νέους ιούς! Όμως εμείς έχουμε άλλη άποψη”.
Το βιβλίο “Η Χώρα με τις Μάσκες” προλογίζει ο αν. καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς, η εισαγωγή είναι του ψυχιάτρου και συγγραφέα Κλεάνθη Γρίβα και το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Βασιλική Ηλιακοπούλου.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: