Παγκόσμιο φαινόμενο η ανεπάρκεια βιταμίνης D

Έχουμε υποστηρίξει σθεναρά ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από την παγκόσμια επιδημία της ανθρώπινης ανεπάρκειας βιταμίνης D και ότι αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ασθένεια που ονομάζεται Covid-19. Το ερώτημα είναι γιατί αυτοί που έχουν την εξουσία συνεχίζουν να επιμένουν να αγνοούν το προφανές και αρνούνται πεισματικά να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, οι λόγοι για την ανεπάρκεια D περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

1. Εποχικότητα. Για να φτιάξουμε μόνοι μας τη βιταμίνη D3, χρειαζόμαστε αρκετό δέρμα για να εκτεθεί σε αρκετή υπεριώδη ακτινοβολία Β (μήκος κύματος 290 έως 315 νανόμετρα) μέχρι την πλήρη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού, ώστε να σπάσει φυσικά ο διπλός δεσμός της 7-δεϋδροχοληστερόλης. (7DHC). Η ακτινοβολία UVB διεισδύει στο επίπεδο του εδάφους μόνο όταν ο ήλιος είναι ψηλά. Είναι επομένως μια εποχιακή  σπανιότητα όπου ζούμε οι περισσότεροι από εμάς, πολύ μακριά από τον ισημερινό. Ακόμη και 45 μοίρες βόρεια στην Ιταλία, γίνεται μόνο για τους πιο ηλιόλουστους οκτώ μήνες το χρόνο.

2. Χρώμα δέρματος. Η μελανίνη είναι σε θέση να φιλτράρει το μεγαλύτερο μέρος του υπεριώδους φωτός από τα βαθύτερα στρώματα όπου διαιρούνται τα κύτταρα. Αυτό θέτει τους ανθρώπους με πιο σκουρόχρωμο δέρμα σε προοδευτικό κίνδυνο όσο πιο μακριά από τον ισημερινό ζουν τώρα. Αυτό το προφανές γεγονός αγνοείται επιμελώς, κάτι που στη Βρετανία και τις ΗΠΑ φαίνεται να απευθύνεται τόσο στον παραδοσιακό ρατσισμό των λευκών όσο και στην πολιτική έμφαση στις φυλετικές διακρίσεις και στη θεσμοθετημένη φτωχοποίηση.

3. Ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό είναι καθολικό στις περισσότερες βιομηχανικές πόλεις, όπου οι περισσότερες ζουν και εργάζονται τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο SARS-CoV-2 εμφανίστηκε στη Γουχάν, μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις της Κίνας, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μπέργκαμο, μια από τις πόλεις της Ευρώπης.

4. Εσωτερική διαβίωση και ένδυση. Αυτά αποκλείουν όλο το υπεριώδες φως, όποτε υπάρχει ηλιακό φως έξω από τις πόρτες.

5. Θρησκευτικοί κανόνες. Για να επιλέξουμε δύο προφανή παραδείγματα, έχουμε τη μουσουλμανική παράδοση να καλύπτουν πλήρως τις γυναίκες έξω με το χιτζάμπ και η Καθολική Εκκλησία καλύπτει όλους εκτός από τα κεφάλια των ιερέων της.

6. Φόβος για καρκίνο του δέρματος και χρήση αντηλιακού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το αντηλιακό με δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF) 50 φιλτράρει το 98% της ακτινοβολίας UVB και το SPF 25, 96%. Με εμμονή με το να μην καίει το δέρμα, κατά την εσφαλμένη πεποίθηση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος, αυτό στην πραγματικότητα αυξάνει τον κίνδυνο μελανώματος. Ωστόσο, το Συμβούλιο Καρκίνου δηλώνει συγκεκριμένα για το αντηλιακό — «βάλετέ το 20 λεπτά πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους και κάθε δύο ώρες μετά. Το αντηλιακό δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται για να παρατείνει το χρόνο που περνάτε στον ήλιο

7. Παχυσαρκία και μεγάλη ηλικία. Το πρώτο οφείλεται στο γεγονός ότι η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή ουσία, επομένως ειδικά κατά την απόπειρα μετάβασής της στο ήπαρ για 25-υδροξυλίωση μπορεί εύκολα να εκτραπεί για να αποκοιμηθεί στον λιπώδη ιστό. Το γήρας μειώνει την έκθεση στον ήλιο και το γερασμένο δέρμα είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην παραγωγή βιταμίνης D κάτω από το υπεριώδες φως ή στη μεταφορά της στην κυκλοφορία του αίματος όταν σχηματίζεται. Έτσι γενικά στους πολύ παχύσαρκους και στους πολύ ηλικιωμένους δίνεται καλύτερα η μορφή δεξαμενής, η καλσιφεδιόλη, τουλάχιστον σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία όπου μπορεί να αγοραστεί από τον πάγκο του φαρμακείου.

8. Παραπλανητικές ιατρικές οδηγίες. Η τάση είναι ότι όσοι παράγουν κατευθυντήριες γραμμές ενδιαφέρονται περισσότερο να ακολουθούν κανόνες παρά με την κοινή λογική. Στην περίπτωση της βιταμίνης D, υπάρχει μια σχεδόν καθολική πεποίθηση στους λαϊκούς ιατρικούς κύκλους ότι είναι κυρίως σημαντική για το ασβέστιο, τα οστά και την πρόληψη της ραχίτιδας, για την οποία 400 μονάδες την ημέρα κρίνονται επαρκείς. αλλά αυτό είναι 10 φορές πολύ χαμηλό για να καλύψει τις άλλες ποικίλες ανάγκες του σώματος. Και υπάρχει ένας παγκόσμιος φόβος υπερβολικής δόσης και συνεπώς υπερασβεστιαιμίας, κάτι που είναι ουσιαστικά αδύνατο με την ίδια τη βιταμίνη D ή την 25-υδροξυ μορφή αποθήκευσης, αν και πολύ εύκολο με τον ενεργό μεταβολίτη της 1,25(OH)2D.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: