Καινοτομία: Ταχείες αναλύσεις στα ελαιόλαδα – Elean Morian D1 Check

Ένα νέο αναλυτικό εργαλείο στα χέρια των ελαιοπαραγωγών και της βιομηχανίας ελαιόλαδου που ανιχνεύει χρωματικά (ημιποσοτικά) σε 5 λεπτά την ποσότητα ολεασίνης και ολεοκανθάλης (ως σύνολο D1) – οι γνωστές πολυφαινόλες – στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα ελαιόλαδα που προσδιορίζονται από επίπεδα πολυφαινολικής περιεκτικότητας, τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις ισχυρισμού υγείας σύμφωνα με τον κανονισμό επισήμανσης της ΕΕ 432/2012, μπορούν να ταξινομηθούν κατά τη στιγμή της παραγωγής και να πιστοποιηθούν από μέθοδο NMR για πλήρη φαινολικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν στους καταναλωτές την υγειονομική προστασία ποιότητας του ελαιολάδου που αγοράζουν.

Ο οίκος MenidiMedica Biotech Ελλάδος παρέχει ένα καινότομο προϊόν με φιλικά προς τον χρήστη και το περιβάλλον αντιδραστήρια που σε ελάχιστα λεπτά δίνει άμεση πληροφορία για το επίπεδο πολυφαινολών και καθιστά τον ανταγωνισμό απαρχαιωμένο διότι η προηγούμενη ημιποσοτική μέτρηση απαιτούσε χρόνο 45 λεπτών.

O Ιπποκράτης αναφέρει ότι το ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής αποτελεί φαρμακευτικό σκεύασμα. Οι πολυφαινόλες ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από οξειδωτικό στρες. Το ελαιόλαδο που περιέχει το λιγότερο 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της ανά 20 g ελαιόλαδο παρέχει αυτό το ευεργετικό αποτέλεσμα και περιγράφεται ως υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο. Η επιστήμη έχει πιστοποιήσει αυτόν τον ισχυρισμό για τα ελαιόλαδα υψηλών φαινολών για μία μεγάλη γκάμα παθήσεων, όπως καρδιοπάθειες, υψηλή αρτηριακή πίεση, ρευματοειδή αρθρίτιδα, παχυσαρκία, Αλτσχάϊμερ, Πάρκινσον, διαβήτη τύπου ΙΙ, καρκίνο.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

– Elean Morian D1, ημιποσοτική μέτρηση πολυφαινολών σε ελαιόλαδο
– Elean Morian Ethos, ανίχνευση νοθείας πυρηνέλαιου σε ελαιόλαδο
– Elean Morian Olive-Ander, ανίχνευση νοθείας ηλιέλαιου σε ελαιόλαδο
– Qualis Oleum, ανίχνευση επιπέδων ακρυλαμιδίου σε τηγανητά έλαια (1ο βραβείο σε διεθνές συνέδριο Βιοτεχνολογίας στην Ινδία, 2019)
Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: