Στη Σκακιέρα της Μέσης Ανατολής (Γ. Ναστούλης)

Οι βαρυσήμαντες δηλώσεις του Σι ζιπίγκ δίνουν το μέτρο όσων συμβαίνουν και όσων έρχονται.
Ο Κινέζος Πρόεδρος είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει καθόλου τη Ρωσία στο πόλεμο που διεξάγει εναντίον 50 κρατών. Ότι, αν το είχε πράξει, απευθυνόμενος στη Δύση, ούτε ο Θεός δεν ξέρει τι θα είχατε παθει. Σε κάθε περίπτωση, αν ο πόλεμος γενικευτεί, θα πάρουμε το μέρος της Ρωσίας!
Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι έχουν ηττηθεί στην Ουκρανία. Κάθε ιδέα ανατροπής της κατάστασης κινείται μεταξύ φρεναπάτης και ευσεβούς πόθου.
Η αντεπίθεση έχει εκπνεύσει προ πολλού. Οι Ρώσοι στραγγαλίζουν μεθοδικά το ισχυρότερο φρούριο του Ντονέτσκ, την Αβντίιφκα. Η νομοτελειακή πτώση της, θα σημάνει τη συνθηκολόγηση των “Ουκρανών” με τους όρους του Πούτιν.
Αν τούτο συμβεί, οι συνέπειες για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα είναι ολέθριες. Και όλο αυτό “παίζεται” σε μια μικρή πόλη της Ουκρανίας, που της έλαχε εκ της Γεωγραφίας, να γίνει το κλειδί της έκβασης.
Η μόχλευση του Παλαιστινιακού είναι αμέσως συνδεδεμένη με την πορεία του Ουκρανικού. Κατά τη γνώμη μας, σηματοδοτεί μια αναγκαστική απεμπλοκή των Αμερικανών από τον “βάλτο” της ουκρανικής στέπας.
Εδώ και πολύ καιρό είχε αρχίσει να ασκείται μια έντονη πίεση στην κυβερνώσα ελίτ των ΗΠΑ από κράτη, από συστημικούς διαμορφωτές γνώμης, από ανεξάρτητους στρατηγικούς αναλυτές, από τη RAND, από το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο, να απεμπλακεί. Ας δούμε προσεκτικά την αλλαγή στάσης όμορων κρατών στην Ουκρανία. Κυρίως την αποστασιοποίηση της Πολωνίας. Ας δούμε την αδυναμία του ΝΑΤΟ να εκμεταλλευτεί το άρθρο 5 του Καταστατικού του για μια ανοιχτή εμπλοκή του εναντίον των Ρώσων, ενώ οι αφορμές δόθηκαν, φερειπείν στη Ρουμανία. Αν και οι αφορμές σε συνθήκες πολέμου δεν προκύπτουν, δημιουργούνται…όταν θέλεις.
Ο σημαντικότερος όμως (εν)δείκτης της ήττας της Δύσης είναι η απευθείας αναμέτρηση στο πεδίο!
Το χτύπημα της Χαμάς λειτούργησε ως το τέλειο άλλοθι αλλαγής πίστας με το μικρότερο δυνατό κόστος γοήτρου. Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια των Αμερικάνων με τη συνέργεια του σκληρού ορθόδοξου κατεστημένου που εκφράζει ο Νετανιάχου. Μια τέτοια συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική των βαθύτερων αιτίων.
Σημασία έχει πως λειτούργησε.
Κάτι ερμητικό…
Ωστόσο, δεν υπάρχει τόπος για την καταρρέουσα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, διαρθρωμένο, εικονολογικά έτσι…, σαν το καμπαλιστικό “δένδρο της ζωής” με τα δέκα σεφιρώθ, σαπίζει στον κορμό του. Η αποικιοκρατία υπό όλες τις παραλλαγές της εξάντλησε το δυναμικό της. Το μυστικό νήμα που συνδέει τον Δυτικό Χριστιανισμό με το Ζοχάρ (μυστική ερμηνεία της Τορά), για να συνεχίσω τη λεκτική εικονοποιία μου έτσι…, ταλαντώνεται επικίνδυνα.
Κάτι ρεαλιστικό…
Το κράτος του Ισραήλ δημιουργήθηκε για τους γνωστούς λόγους από τα γνωστά κέντρα σε μια εποχή που η Δύση ήταν απόλυτα κυρίαρχη.
Ποιο είναι το μέλλον του Ισραήλ σε συνθήκες προϊούσας σήψης του κορμού…?
Δεν μπορώ να φανταστώ τη μορφή του Ισραήλ μετά από 100 χρόνια, σε έναν τόπο (Παλαιστίνη) όπου το αραβικό στοιχείο θα είναι υπερτριπλάσιο! Σε μια ευρύτερη περιοχή όπου το Ισλάμ θα είναι τρεις, τέσσερις, πέντε φορές πολυπληθέστερο από όσο είναι σήμερα! Η δημογραφία είναι ανελέητη.
Το εγχείρημα Νετανιάχου μου μοιάζει με τη χιμαιρική εξέγερση του Μπαρ Κοσεμπά (Κοχβά) στον τρίτο Ιουδαιο-Ρωμαϊκό πόλεμο (132-135) που οδήγησε στον αφανισμό και στη διασπορά των Ιουδαίων. Τακτικά, θα νικήσει τη Χαμάς, στρατηγικά έχει ήδη ηττηθεί.
Ο κόσμος υφαίνει τη νέα αρχιτεκτονική του. Και θα είναι πενταπολική (ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα-Ινδία-Ισλάμ) στο υπερσύστημα και πολυκεντρική στο υποσύστημα. Κάποια βατράχια σ’ αυτή τη μάχη ελεφάντων θα χαθούν.
Μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη Ιπποκράτης που διαθέτει το IRI Beyond και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μαθετε για την υγεία σας και όχι μόνο!
Μοιράσου την πληροφορία: